Kasvava määrä yritysten valitseminen ulkoistaa erilaisia syitä, esimerkiksi vähentää, tuottavuuden ja ydin toimivaltuudet keskittyä enemmän aikaa.

Intia on johtanut tapaa ulkoistaminen ratkaisuja ja on toimittanut laaja valikoima yritysten palvelujen ulkoistaminen maailmanlaajuisesti useita vuosia. Ulkoistaminen Intiasta on nämä päivät tunnistettu maailman periaatetta ulkoistaminen ratkaisu.

Intiassa on suuri uima-allas Englannin puhumasta, koulutettuja, koulutetun ja teknisesti ammattitaitoisia työntekijöitä, joka kasvaa joka vuosi. Aloittaa tämän työvoimasta on käytössä Intia, antamaan rahaa käytettävissä olevat palvelut, yhtä luotettavia niille missä tahansa muu arvo.

Ne käyttävät uusimman tekniikan ja ohjelmiston ja ne ovat osoittautuneet ylitettävä lähes jokaisen näkökohdan suhteessa muihin Kansakuntien, jotka tarjoavat ulkoistaminen ratkaisuja.

Intian ulkoistaminen olisi pidettävä monien liiketoimintaprosessien, kuten: rahoituspalvelut; Call center palvelut; ohjelmisto-tuotekehitys-palvelut; tietojen tallennuspalvelut; Internet-kaupan palvelut.

Aloittaa etsiminen ulkoistaminen-kumppani Intiassa, voit tarkastella netissä. Suorittaa joitakin Google-hakuja Etsi-avainsanoilla on etsimäsi sanat “ulkoistaminen” ja “Intia” lisättynä eli palvelun tyypin “call center ulkoistaminen Intian” tai “software development ulkoistaminen Intian”.
Tulokset, jotka esitetään läpi ja luoda palkinnonsaajat 5-10 mahdollisten tarjoajien Intiassa, ensimmäinen vaikutelma, että niiden sivustojen Anna perustuvat. Tarvitset sitten kunkin ulkoistaminen yrityksen oman palkinnonsaajat siten, että ne lisätietoja ota yhteyttä.

Ulkoistaminen-kumppani päättäessään harkitse: toimintahistoriaan; viittaukset; vakautta. tunnistetiedot; näytteet; tiedonannossa; Kirjaa kehittämiseen.

1) Track Record. Tietoja, voit outsource kumppani kokemuksista, yrityksille, jotka ne ovat toimittaneet palveluja eri tyypit ja varaukset, jotka on suoritettu onnistuneesti määrä. Etsi, jos ne on erityisesti kokemusta palvelujen suoritusten mittakaavassa, että yrityksen tarpeet.

2) Viittaukset. Pyytää säätää, että eräissä viittauksissa ennen outsource-kumppanin kanssa sopimuksen allekirjoittamiseksi. Näiden avulla voit lisätietoja laadun palvelun ne tarjoavat, miten ajoissa niiden toimitukset ovat, ja jos niiden asiakastukeen voidaan vedota. Voit myös voi saada lisätietoja ongelmista, kuten aika ja vastuualueeseen.

3) Vakauden & tunnistetietoja. Varmistettava, että ulkoistaminen-yrityksen taloudellisesti turvallinen. On myös syytä selvittäminen, päälliköt ja johtajat (pääasiassa tietoja kokemuksensa ja heidän kelpoisuutensa).

4) Näytteet. Tarkasteleminen näytteiden antaa mahdollisuuden arvioida ulkoistaminen-kumppani laatua ja asiantuntemusta. Saada nämä avulla voit varmistaa, että palveluntarjoaja ovat täysin ymmärtää yrityksen tavoitteet ja jos ne ovat oikeat henkilöt käsittelee ja teknologian projekti.

5) Tiedonannossa. Varmistettava, että outsource-kumppanin, voit valita voi suunnitella pätevällä tavalla puhua kieli ja löytää mitä ne saataville yhteyttä tunnin ja mitä tiedonannon menetelmillä.

6) Post kehittämisen tukemiseen. Kirjaa kehittämistuen jälleenmyyjältä on tärkeää auttaa ratkaisemaan ongelmia, joita saattaa ilmetä sen jälkeen, kun he sanovat, että ne on tehty kaikki, että ne on pyydetty tekemään. Sinun on määriteltävä selkeästi tämä ja se totesi sopimuksesta.