Koska esimiehet…

Tämän artiklan tarkoituksena ei ole tarkoitettu luettelo 10 tai 15 vinkkejä ‘ässään’ haastattelussa. Se on tarkoitettu korostamaan mahdollisesti vaikuttavat työn haastattelu yrityksen hallinnan näkökulmasta tulosten arviointiperusteet. Entinen johtaja of Professional Services tiedot-teknologian 3rd suurin Corporationin kanssa maailman kanssa, kuten Olin vastuussa sen henkilöstö sekä strategisten resurssien suunnittelu ja asiakkaan maksumäärärahoista ja post-sale tekninen tuki. Noin 50 prosenttia sai jatkaa olivat suoraan tarkoitettu minulle kautta verkko (pankki-verkkojen, asiakkaat, yhteistyökumppanit, strategisten liittoutumien ja sisäiset viittaukset) kanavat ehdokkaista.

I joko suoraan valitun ‘ottamasta huomioon’ ehdokkaiden kanssa tai välitetty niiden Jatka sivulle muiden osastojen vastiketta vaihtoehtoisia roolit. Tapasin kannalta ehdokkaiden kanssa valmiussuunnitelmat tarkoituksiin olisi mahdolliset aukot ilmenevät. Avoin Ehdotus täyttämisen tai haastatteluihin kannalta, oliko useita yhdenmukainen tekijöistä, jotka kehystetty “kriittinen massa” minun yleisarvioinnissa ehdokas. Tämän artiklan tarkoituksena on jakaa I palveluksessa, kun haastatteluihin perustelut. I koettaneet priorisoida ympäristöhankkeiden tekijät pahimmassa tapauksessa paras skenaarioita.

PAHIMMASSA TAPAUKSESSA SKENAARIOT

Huono alkuperäisen vaikutelman (mahdolliset 10 toisen uhrin)

Hetkestä, täyttää ehdokasmaiden ja järisi kätensä, olen aina esitettävä positiivinen, soi gongi asenne ja suuri hymy asettamaan ehdokas välittömästi helppous. Haastattelijoina helposti voidaan vaikuttaa ja ‘epäedullisempaan’ perustuu yksilön vaatteiden, siistiminen, altistuvat laitoksen kuvia ja lukemattomia muita tekijöitä. Ellei niiden ulkoasu on luokiteltu hieman äärimmäisen tai ‘radikaali’, I pidentämiseen kohteliaisuus ja ammattitaitoa, joka annettava samalla tasolla kaikkien mahdollisten ehdokkaiden, jolloin kukin niistä jokainen tilaisuus esittää ja kaupan itse.

Politiikan asiana useimmat yritykset ovat varsin ‘kuvan tietoinen”ja nimenomaan haluaa projektin hyvin groomed, ammattimaisen kuvan asiakkailleen ja yleisölle. Jos ehdokas ei ole onnistunut kokonaan tavaramerkin kanssa niiden ulkoasua, Haastattelija on oltava avoin ja ilmoitettava nämä tiedot ehdokas (kuten haluan tehdä). Haastattelun myöhemmin olisi melko lyhyen! Ensimmäinen 5-10 sekunnin kuluessa, Haastattelija yleisesti alkuperäisen erottavaksi poikkeuksetta sanella, suunnan ja pituuden haastattelun. Tai pikemminkin poikkeuksellisissa tapauksissa on liian myöhäistä ehdokasmaiden ajoittaa ja lähimpään ostoskeskus eläintä.

Vältytty virheitä (mahdollisten 60 toisen uhrin)

Kanssa jokaisen yksittäisen kunkin Haastattelija on omia yksilöllisiä raja, normien ja ohjeiden kuin se haastattelu. Mahdolliset ehdokasmaat voivat uhria ‘vältytty virheen’ kuin olennaisten ja pakollisten katsomat Haastattelija. Nämä vakavia laskuvirheistä (asiassa missään tietyssä järjestyksessä) ovat:

Saapuvat myöhässä – tahdossa, puhelun aika neuvoo minulle, että ne olisivat myöhässä kohtuullisen ajan kuluessa ehdokas on hyväksyttävä. Ilman ennakolta ja vain, jos poikkeuksellisissa olosuhteissa johtopäätökseen, ehdokkaiden saapuvat 15 minuutin kuluttua niiden haastattelun hylättiin. Parhaillaan,-haastattelu on erinomainen ‘Lakmustesti’ että luotettavia työn!
Silmävamman – ei ylläpitämiseksi ‘silmävamman’ Haastattelija ja ei hymyilevät puute on rehellisesti, perplexing. Jokainen jäsen organisaation olisi myynti-tilassa riippumatta niiden valmiuksia. Et voi myydä, jos joku ei voi näyttää silmän! Silmävamman puutteesta kärsii kehittäminen rapport ja voi olla kielteinen vaikutus haastattelu pituus.
Walking Into haastattelu “Kylmän” – toteuttamiskeinot ei ole aikaa suorittaa oman ‘tuntemisvelvollisuus’, tiedeyhteisön organisaation on inexcusable. Ehdokasmaat voivat liittää yrityksen vain yhden tietyn tuotteen tai palvelun kanssa. Tämä asenne ei savuaromeilla kanssa Haastattelija luottamuksen korkea taso. Poikkeuksetta, “Mitä tiedät meistä?”, on odottaa, että polyesterikatkokuitujen kysymys. Epämääräinen ja ei lyhyt vastaus ei ole positiivinen ilmaisin.
Sopimattomia vastine – taidot ja kokemus on vastattava ansioluettelosi sisältöä. Esimiehet tai arvostaville Haastattelija helposti tunnistaa ovatko käyttäjän pätevyyttä mukaisia ansioluettelosi 2 minuutin kuluessa. Työn kuvaus kohdentaa ansioluettelosi useita avainsanoja sisältävien on yleistä. Harhaanjohtava Haastattelija vääriä tai virheellisiä Ansioluettelon sisältö ei bode hyvin ehdokasmaiden.
Kielteiset huomautukset tietoja Edellinen työnantaja – yleensä korotusten a suuri ‘punainen lippu”. Esimiehet etsii ehdokas, joka on positiivinen, itsevarma ja innostuneita. Nämä ominaisuudet eivät vastaa ehdokas, joka arvostelee etukäteen työnantajan. Kielteiset huomautukset ovat luonteeltaan virusperäisen ja ole yhdenmukaisia team-soittimen.
Kysyä ennenaikaisesti palkka – palkka on vain pohdittava (aikana haastattelu-jakson varhaisessa vaiheessa), jos Haastattelija vireille. Palkkojen ja etuuksien käsitellään, kun yritys on ehdottomasti kiinnostunut olet.

Huono Viestintätaidot (mahdolliset 5 minuutin uhrin)

Tehokkaaseen viestintään liittyviä taitojaan, kirjalliset ja suulliset, ovat pakollisia tuotannonalan tai markkinoiden alalla. Tehokas communicator on capably lähetyksen niiden markkinoitavuuteen ja ilmoitettava työnantajien, miten heidän kelpoisuutensa vastaavat työn kuvaus ja vastuualueet. Haastattelija hakee selkeyden ja järkevää tarkoitusta haastattelussa. Jos ehdokas ei ole artikuloitu, vakuuttavaa, ytimekäs ja kohtaan – on epätodennäköistä, että mahdollisille asiakkaille ja työtovereiden vaikutti ja vakuuttuneita.

Oletettakoon onko kauppaan osallistuvat näyttää sisäisten kokousten tai yksinkertaisesti lähettämällä sähköpostia, liikemaailman Viestintätaidot ovat välttämättömiä markkinoiden ideat, uskottavuuden ja ansaita osalta. Kyvyttömyys tehokkaaseen viestintään on toinen ympäristöhankkeiden tekijä, että ehdokas voi uhria jälkeen vain muutaman poignant kysymyksiä suoraan Haastattelija alkaen. Yleensä ansiokas Haastattelija aina annettava ehdokas useita minuutteja ja sallia ennakoitua hermostunut ahdistuneisuus hälventämiseksi ennen asiaa keskustelun aloittamista. Verrattavissa skenaarion mukaisesti ‘alkuperäinen vaikutelman”, köyhiä Viestintätaidot on negatiivinen suoranaisesti haastattelu pituus.

On Over-Enthusiastic

Parhaillaan innostuneita on suotavaa laatua. ‘Over-enthusiastic’ tai ‘liian-aggressiivinen’ voi välittää ‘sekoitus pussiin’ tunteita kuten – Haastattelija on epätoivoinen, balisá, hyperaktiivinen, ja ehkä rauhaton. Vaikka olet aktiivisesti parhaillaan kaupan itse Kliseet, esimerkiksi ‘Minä 110 prosenttia ja tehdä enemmän kannattava yritys’, on pikemminkin lihavointi, kunnianhimoinen lauseet useimmat ehdokkaille, paitsi radan tietue osoittamaan sen maan aseellisen! Minulla oli etuoikeus ja kunnia kokouksen valmentaja Lou Holtz, entinen näkyvästi pään jalkapallon valmentaja Notre Dame, New York Jets ja muiden NCAA ryhmien yrityksen myynnin ralli aikana. Yksi hänen monia merkittäviä tarjoukset on – “Mitä teit eilen näyttää suuri, jos et ole tehnyt mitään tänään”. Huolellinen parhaillaan overzealous. Sitoutunut ‘ team player “on johdonmukaisesti edistävät yritysten päämäärien ja tavoitteiden saavuttaminen!

ETUUSKOHTELUUN SKENAARIOT

positiivinen asenne

Työnantajien haluat palkata jonkun, joka on positiivinen, innostuneita ja voivat täyttää ja haasteista. Positiivinen asenne on yksi erittäin valittamalla piirteitä, joka on melko tarttuva ja nopeasti havaittiin kaikkein arvostaville Haastattelija mukaan. Positiivinen asenne ehdokkaiden ovat yleensä kiinnostavamman, ja niissä on ylemmän tason itseluottamusta, poise ja composure. Ne yleensä innostaa muita intohimoinen demeanor ja keskinäisen kanssa. Minun kokemuksen perusteella positiivinen asenne ehdokkaiden:

Helposti hyväksyä haasteet ja näyttää ylemmän tason sopeutumiskykyä.
Exude itseluottamusta ja monipuolisuutta laajennetuilla taso.
Ovat neuvokkaita ja yleensä vaikuttaa aikainen soveltamalla niiden taitoja ja kokemusta.
Vaikuttavat myönteisesti muiden ryhmän jäsenten kanssa innostus ja sitoutumista.
On aggressiivinen ja aktiivinen itse ja niiden ideoita.

Kemia

Merkittävä rooli perustamisesta rapport kanssa Haastattelija toistetaan haastattelu-prosessin aikana. Ihmiset haluavat palkata ehdokkaista, he tuntevat parhailta. Kemia ehdokasmaiden ja Haastattelija on useita ominaisuuksia, jotka sisältävät – oikeushenkilö, ulkoasua, composure, positiivinen asenne ja itseluottamusta. Tällaisten laatujen savuaromeilla vaistomaisesti erittäin positiivinen vaikutelman Haastattelija, jotka voidaan luokitella likeability Tekijänä yhteisesti kanssa.

Kemia on kotimaanmarkkinoilla, jotka vaikuttavat usein suunnan ja keskustelun aikana haastattelu rivi. Joukkovelkakirjojen tai keskinäisen luottamuksen on kytketty päälle, jotka displaces usein Haastattelija tyypillinen kyselyihin. Ei ole magic kaavaa varten yllytys tämän joukkovelkakirjojen. Poikkeuksetta aseellinen kanssa tarvittavat tunnistetiedot, kemia on yleensä myönteinen vaikutus valintaprosessin aikana.

Huoliteltuja kysymyksiä

Haastattelussa tarkoituksena ei ole olla “yksi keino katu”. On aiheellista esittää Maltillisuus Haastattelija-kysymyksiä. Avainsana on ‘valvonta’ – ei peruutusvalaisimista roolit ja tekemällä Haastattelija haastateltavan! Hallintaohjelma I arvostettuna kysymyksiä, jotka olivat huoliteltuja, parhaaksi ja koordinointirakenteet. Tällaisia kysymyksiä vahvistaa minun vaikutelman ehdokasmaiden ja niiden ennakoinnin. Joitakin näitä kysymyksiä, sisältyy:

Yrityksen kasvun ja kannattavuuden yhdenmukainen tietueen?
Onko tämä uusi sijainti? (Jos irtisanomisen vuoksi pyytää miksi henkilö lopetettiin.)
Mikä on prosessin ja -tiheyden suorituskyvyn tarkastelut?
Hallintatyökalulla voit kilpailijoiden?
Mikä Corporationin näkemys seuraavien 3-5 vuoden aikana?
Mikä on teidän aikatauluun valitsemalla hakuprosessin?

Yhteenveto

Aina oltava Professional, Courteous ja valmistetut. Kaupan itse, älä yritä joku, et ole. Muista, asiantuntemusta ja taitoja, persoonallisuuttasi on toinen tärkeä tekijä, joka eristää muun ehdokkaista ja vaikuttaa siihen, miten haastattelu-etenee. Käyttää täysimääräisesti hyväksi!